Subsidieregeling klimaat: ook voor het aanleggen van een vijver of een wadi

Groningse inwoners en bedrijven kunnen vanaf 1 maart 2022 subsidie aanvragen voor de aanleg van meer groen of het opvangen van regenwater op het eigen terrein. In Sint Annen hebben bewoners een waterberging van 60 m3 aangelegd! Het volledig dakoppervlak van de schuur is afgekoppeld en al het regenwater loost op de vijver die u hieronder ziet. Deze vijver grenst aan een natuurgebied en in het wild levende dieren hebben de vijver ook al ontdekt.

Niet iedereen heeft natuurlijk ruimte voor zo’n grote vijver, maar een vijver of wadi van 1m3 (1.000 liter) lukt meestal wel in een gewone tuin. Ook hiervoor heeft de gemeente subsidie beschikbaar gesteld.
Kijk voor de voorwaarden op: gemeente.groningen.nl/sites/default/files/Toelichting-Subsidie-Klimaat.pdf
Wilt u zelf ook subsidie aanvragen? Ga dan naar: gemeente.groningen.nl/sites/default/files/Aanvraag-subsidie-klimaatmaatregelen-invulbaar.pdf
Kijk op de website van de gemeente Groningen voor de mogelijkheden en voorwaarden.

prachtige vijver in Sint Annen
groener is mooier…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *