NK Tegelwippen 2022

Het wipseizoen is weer begonnen: op 21 maart werd het startschot gegeven voor het NK Tegelwippen dat van 21 maart t/m 31 oktober duurt. Ook dit jaar doet de gemeente Groningen mee om zoveel mogelijk tegels te wippen en te vervangen door groen. Ruim 100 gemeenten hebben zich al aangemeld en iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z’n eigen (gevel)tuin!

Meedoen is eenvoudig
Vanaf 26 april kan iedere individuele inwoner van Groningen meedoen. Meld de verwijderde tegels eenvoudig aan via nk-tegelwippen.nl inclusief een foto van het resultaat als bewijsmateriaal. Deze tegels worden dan automatisch meegeteld in de tegelstand die centraal wordt bijgehouden en regelmatig gedeeld. De tegeltaxi van de gemeente kan de tegels ophalen. Kijk wanneer de tegeltaxi door de wijk rijdt, check de voorwaarden en meld de tegels aan bij groningenklimaatbestendig.nl. Heb je 20 m2 of meer aan tegels, maak dan gebruik van de klimaatsubsidie. Inwoners van de gemeente Groningen kunnen een half jaar lang meedoen aan de wedstrijd, het NK Tegelwippen loopt namelijk tot 31 oktober 2022.

Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *