Kortingsactie regentonnen in 2021 ondanks natte zomer en corona behoorlijk succesvol

Na jaren van onafgebroken stijging zijn er in 2021 minder regentonnen met korting verkocht dan in het voorgaande jaar. Dat zou gek genoeg wel eens door de natte zomer kunnen komen waardoor mensen minder met hun tuin bezig waren en de behoefte aan een regenton kleiner was. Maar het zou natuurlijk ook heel goed met de beperkingen vanwege corona te maken kunnen hebben, waardoor bijvoorbeeld de start van de kortingsactie tijdens de bloemetjesmarkt op Goede Vrijdag in het water viel.

Sinds de gemeente in 2016 begon met de regentonnenactie (met € 17,50 korting op de aanschaf van een regenton) is er sprake van een stevige groei van het aantal deelnemers. Het begon met iets meer dan 300 deelnemers in 2016 om in 2020 voor het eerst boven de 1.000 te eindigen. Vorig jaar zakte het aantal deelnemers weer onder de 1.000, maar was met 655 nog altijd bovengemiddeld. Zie onderstaande tabel.

Jaarlijks valt er gemiddeld 847 millimeter neerslag in Nederland, dat is 847 liter op één vierkante meter. De gemeente wil met deze actie het gebruik van regenwater aanmoedigen. Tijdens droge jaren is het erg zinvol om het regenwater dát valt, zoveel mogelijk op te vangen en te gebruiken. Regenwater is bovendien schoon en uitermate geschikt om de planten in de tuin water te geven. Omdat regenwater kalkvrij is, is het ook geschikt voor het wassen van ramen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *