Regentonactie ook in 2021 weer een succes?

De regentonactie 2021 zit erop. De aantallen met korting verkochte regentonnen druppelen binnen via de deelnemende bedrijven. Sinds de gemeente in 2016 begon met de regentonnenactie (met € 17,50 korting op de aanschaf van een regenton) is er sprake van een stevige groei van het aantal deelnemers. Het begon met iets meer dan 300 deelnemers in 2016 om vorig jaar voor het eerst boven de 1.000 te eindigen (1073 om precies te zijn). Zie onderstaande tabel. Zodra het eindresultaat 2021 er is, vullen we de tabel aan. Op vrijdag 15 april 2022 (Goede Vrijdag) gaat de kortingsactie weer van start.

Jaarlijks valt er gemiddeld 847 millimeter neerslag in Nederland, dat is 847 liter op één vierkante meter. De gemeente wil met deze actie het gebruik van regenwater aanmoedigen. We hebben de afgelopen jaren een aantal (extreem) droge jaren gehad. Daarom is het erg zinvol om het regenwater dát valt, zoveel mogelijk op te vangen en te gebruiken. Regenwater is bovendien schoon en uitermate geschikt om de planten in de tuin water te geven. Omdat regenwater kalkvrij is, is het ook geschikt voor het wassen van ramen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *