Wethouder Inge Jongman heeft donderdagmiddag een bijenhotel geplaatst bij station Europapark. Hiermee gaf zij het startsein voor het plaatsen van meer bijenhotels in de gemeente om de biodiversiteit te versterken. Dit is hard nodig omdat het aantal insecten de laatste jaren enorm is afgenomen.

Wilde bijen
De bijenhotels zijn bedoeld als nestgelegenheid voor solitaire wilde bijen. Een solitaire bij leeft alleen dus niet zoals de honingbij in een volk. Ze worden geplaatst nabij nieuwe of gerenoveerde plantvakken. De nieuwe beplanting is gericht op meer voedsel voor de bijen, zodat ze dichtbij nectar en stuifmeel kunnen verzamelen.

Ecologie
Wethouder Inge Jongman: ‘Wilde bijen zijn cruciaal voor de bestuiving van ons voedsel maar ook voor de biodiversiteit. Met het plaatsen van het bijenhotel wordt de ecologie rondom het Europapark versterkt, een kleine handeling maar één met impact!’

Bijenhotel
De bijenhotels zijn gemaakt van natuurlijk materiaal en zijn vandalismebestendig. De komende tijd worden er meer bijenhotels geplaatst, zoals in het Blekerplantsoen, de Ooftstraat, de Radebinnensingel en bij de Smulcorner in Lewenborg. Ook wordt er nog een ander type bijenhotel van hout geplaatst in minder stedelijke locaties, zoals bij de IKEA, aan de Siersteenlaan, Pyrietstraat, Bakboordswal en de Jaltedaheerd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *