In de lokale derby bij het NK Tegelwippen van dit jaar heeft Groningen ruimschoots gewonnen van Leeuwarden. Eind september was de laatste dag van het NK, waarbij gemeenten tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk stoeptegels te vervangen door groen.

In totaal werden in de gemeente Groningen 48.300 gewipte tegels gemeld, ruim meer dan de 15.975 tegels die in Leeuwarden werden vervangen door groen. Ook het aantal ‘tegels per inwoner’ lag in Groningen een stuk hoger dan in Leeuwarden (207 in Groningen, 128 in Leeuwarden). De gemeente won daarmee een roze schep.

‘Ik ben enorm trots’, zegt wethouder Glimina Chakor op Twitter over de wedstrijd. ‘Iedereen bedankt die heeft meegedaan. We hebben gewonnen, maar gaan gewoon door met het vergroenen van onze gemeente.’

Van 30 maart t/m 30 september speelde heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kon meedoen door tegels te vervangen door groen in zijn eigen (gevel)tuin. Ruim 1,5 miljoen tegels zijn gewipt in heel Nederland. Landelijk eindigde Groningen op plek 21. Rucphen won de ‘gouden tegel’. De gemeente won met een ‘TPI’ (Tegels Per 1000 Inwoners) van 989. In de gemeente Den Haag werd absoluut gezien het hoogste aantal tegels ‘gewipt’, 201.334 in totaal.

bron: oogtv.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *