Opening tweede voedselbank voor bijen Oosterparkwijk

Op zondag 26 september heeft Peter Bootsma, de Groene Burgemeester van de stad, de tweede voedselbank voor bijen geopend in de Oosterparkwijk. De voedselbank voor bijen is een kast waarin gereedschap, informatie en door buurtbewoners ingebrachte stekjes en zaden te vinden zijn. Deels om te lenen, deels om mee te nemen. Naast de Bijenvoedselbank bij restaurant Het Oude Politiebureau is er in de Oosterparkwijk nu dus ook een kast vol planten en informatie in de Paradijsvogelstraat. Door planten met elkaar uit te wisselen kunnen we de bijen in de stad een handje helpen, is de gedachte. De wilde bij heeft namelijk moeite om aan voedsel te komen.

illustratie: Eric Sprado

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *