Tijdens het NK tegelwippen zetten we ons met zijn allen in om Groningen te vergroenen door tegels te verwijderen. Dit zorgt voor meer biodiversiteit, minder hittestress en minder wateroverlast. Veel inwoners hebben de afgelopen maanden al tegels gewipt met hun buurtvereniging en soms zelfs laten ophalen door de tegeltaxi.

Hoewel we nog altijd voorliggen op Leeuwarden, wordt de voorsprong wel steeds kleiner. Inmiddels hebben we met zijn allen in Groningen 28.213 tegels gewipt, wat goed is voor een 18e plek in het landelijke klassement, maar het zou natuurlijk mooi zijn om in de top 10 terecht te komen. Leeuwarden staat met 12.258 gewipte tegels op de 24e plek, maar heeft veel minder inwoners. Voor het klassement telt het gewipte aantal tegels per 1.000 inwoners en dan komt Groningen uit op 121,13 en Leeuwarden op 98,81. De spanning stijgt…

Verzamel daarom je buren, wip die laatste tegels uit je tuin en vervang ze voor groen! Meer informatie om mee te doen als initiatief vind je op groningenklimaatbestendig.nl/nk-tegelwippen-meedoen-als-initiatief.

Wip je in je eentje mee? De tegels kan je dan gratis wegbrengen naar Tuin in de Stad of naar De Twee ‘R’ Recycling. En vergeet daarna vooral je gewipte tegels niet op te geven op nk-tegelwippen.nl/meedoen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *