Succesvolle tegeltaxi maakt in september nog twee extra rondes

De tegeltaxi van de gemeente Groningen die in het kader van het NK Tegelwippen tegels ophaalde bij inwoners rijdt wegens succes later dit jaar nog twee keer, op 20 en 27 september 2021.

De tegeltaxi werd in het leven geroepen om inwoners te helpen van hun tegels af te komen en zo een extra zetje in de rug te geven om hun tuin te vergroenen. En met succes! Verdeeld over een zevental ophaaldagen werden in totaal 21.920 tegels opgehaald. Daarvoor in de plaats werd vooral groen geplant. Inwoners die er gebruik van maakten waren erg positief over de service, bleek na een korte enquête.

Omdat er nog een aantal aanvragen binnenkwam van inwoners die de tegeltaxi net hadden gemist, rijdt de tegeltaxi nog twee extra rondes op 20 en 27 september. Om daar gebruik van te maken moet je je wel vooraf opgeven. Dit kan vanaf 1 september via de website van Groningen Klimaatbestendig. NB: er zijn maar 60 plekken beschikbaar.

De opgehaalde tegels tellen natuurlijk ook mee voor het NK Tegelwippen, waarin Groningen in een hevige strijd verwikkeld is met de gemeente Leeuwarden. Met 26.179 gewipte tegels staat Groningen op dit moment een aantal tegels voor op Leeuwarden. Maar de strijd is nog niet gestreden. Wil jij ook je tegeltje bijdragen? Dan kun je je gewipte tegels nog tot 30 september opgeven op nk-tegelwippen.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *