Midden in de Korrewegwijk, een beetje verstopt tussen de huizen, zit Het GroenHuis van WerkPro. Zaterdag 8 mei organiseerde het de actie ‘Tegel eruit, Plant erin’, vanwege corona zonder veel publiciteit. Buurtbewoners konden tussen 11.00 en 16.00 uur bij Het GroenHuis een tegel inleveren en kregen in ruil daarvoor gratis een plant voor in de tuin mee (maximaal één plant per persoon en op was op). Initiatiefnemer Hendrieke Ritsma vertelt: ‘Zaterdag 8 mei hebben wij de tegelactie uitgevoerd en dat was heel leuk! Uiteindelijk waren er minder wijkbewoners op af gekomen dan verwacht, het weer zal ook rol hebben gespeeld. Maar omdat we de plantjes bij Het GroenHuis konden stallen, zijn er in de dagen erna ook nog veel mensen langsgekomen. Uiteindelijk hebben we een beste hoop tegels afgevoerd en veel wijkbewoners blij gemaakt met een mooi plantje.’

foto Johann van der Geest

De verstening van tuinen heeft nare gevolgen: het wordt warmer, regenwater kan niet goed weglopen en er is minder plek voor insecten en vogels. Daar kunnen we wat aan doen! Hebt u zelf een groen initiatief? Of wilt u in uw wijk of buurt de actie ‘Tegel eruit, Plant erin’ organiseren? De gemeente Groningen helpt u via deze website graag verder.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *