Ook Helpman draagt graag zijn steentje bij in de tegelwip-wedstrijd van Groningen tegen Leeuwarden. Door tegels te vervangen door groen gaan we samen hittestress en wateroverlast in de tuin tegen en zorgen we voor meer biodiversiteit in de stad.

Om het bewoners makkelijk te maken komt Duurzaam Helpman op zaterdag 4 september graag bij je langs. Met tuinaarde, planten en een lege bakfiets. Zodat jij je tegels direct kwijt kunt en zij de planten – die jij mag uitkiezen – bij jou in de tuin kunnen zetten. De gemeente Groningen maakt het mogelijk dat ieder adres waar tegels de tuin uitgaan alvast twee planten krijgt en dat de tegels kosteloos afgevoerd worden. Alle gewipte tegels kunnen ook ingeleverd worden op een nader te bepalen plaats.

Graag van tevoren aanmelden.

Aanmelden
Wil je graag dat ze bij je langskomen? Of heb je nog vragen? Laat het Duurzaam Helpman dan weten door een mail te sturen naar duurzaamhelpman@wijkhelpman.nl. Als je je aanmeldt, vergeet dan niet aan te geven hoeveel tegels je ongeveer wilt inleveren en of je er twee planten voor terug wilt. Ze laten je dan tijdig weten hoe laat ze bij je zijn op 4 september.

Zelf je tegels gratis inleveren?
Je kunt je tuintegels die je deze zomer zelf al gewipt hebt op 4 september ook gratis inleveren op een nader te bepalen plaats tussen 10.00 en 16.00 uur. Daar mag je desgewenst ook een plantje meenemen zolang de voorraad strekt. Meld wel even hoeveel m2 tegels je ongeveer komt inleveren via duurzaamhelpman@wijkhelpman.nl. Duurzaam Helpman zorgt er dan voor dat de tegels meetellen voor het totaal. Je hoeft ze dus zelf niet aan te melden. Alle tegels worden door de gemeente Groningen gerecycled of krijgen een tweede leven. Meer informatie, tips en inspiratie vind je op groningenklimaatbestendig.nl en nk-tegelwippen.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *