In de Oosterparkwijk is op zaterdag 1 mei de Voedselbank voor bijen door Groene Burgemeester Peter Bootsma geopend. Het is een initiatief van buurtbewoonster Sanne. Bij de voedselbank voor bijen vind je plantjes, zaden, tuingereedschap, artikelen en eigenlijk alles waar bijen blij van worden, maar je kan dit ook komen brengen. Want veel bijen hebben moeite om aan voedsel te komen. ‘We kennen allemaal de verhalen dat het slecht gaat met de bij. Bijen leven wat dat betreft onder de armoedegrens’, aldus projectcoördinator Ellen Beck van Duurzaam Oosterpark. We helpen de bijen een handje door voedsel met elkaar uit te wisselen zodat er in de Oosterpark alleen maar blije bijen rondvliegen. De Voedselbank voor bijen staat aan de Zaagmuldersweg 3, bij Het Oude Politiebureau in de tuin. Enne…andere insecten zijn natuurlijk ook welkom!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *