NK Tegelwippen: tegels verwijderd? Geef ze mee met de tegeltaxi!

Heb je tegels uit je tuin verwijderd om hiervoor in de plaats groen aan te planten? En beschik je zelf niet over geschikt vervoer om de tegels weg te brengen? Vanaf 10 mei kun je je tegels kwijt bij de tegeltaxi.
De tegeltaxi is een ophaaldienst die wekelijks in één stadsdeel tegels ophaalt. Meld je tegels aan via het formulier op de website en zet ze op de aangegeven dag bij de weg, dan komen wij ze ophalen. Er is per stadsdeel één ophaaldag. Voor aanmelden en meer informatie over de ophaaldagen in jouw wijk kijk je op deze website.
De tegeltaxi is een service In het kader van het NK Tegelwippen, waarin we als gemeente in een half jaar tijd zoveel mogelijk tegels willen inruilen voor groen.

De tegels worden gerecycled
De tegeltaxi haalt de gewipte tegels op uit de wijken en brengt ze naar Twee “R” Recycling Groep. Dit bedrijf recyclet steenachtige materialen tot hoogwaardige materialen die opnieuw kunnen worden gebruikt in bijvoorbeeld infraprojecten, utiliteitsbouw en zelfs woningbouw.
Als bewoners de tegels zelf wegbrengen naar Tuinindestad, dan hergebruiken zij de tegels op hun terrein, bijvoorbeeld voor plantenborders of looppaadjes. Het terrein daar is erg drassig dus ze kunnen het goed gebruiken.

2 antwoorden
  1. Minke Postma
    Minke Postma zegt:

    Goed idee! Misschien nog wat extra promotie? Het is mezelf pas recentelijk ter ore gekomen.
    Het ophalen mag wat mij betreft wel herhaald worden.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *