Vergroend pleintje SKSG Poolster voor de hele buurt

Het pleintje van SKSG Poolster in de Grunobuurt lag er maar versteend bij, vond buurtbewoner Luuk de Vries. Dat moest anders kunnen en hij nam contact op met SKSG (de eigenaar), de Wijkraad Grunobuurt en ook met Steenbreek Groningen. Zijn plan om het pleintje van 100 m2 te vergroenen viel in goede aarde en Luuk maakte zelf een goed doordacht ontwerp hoe het anders zou kunnen:

  • Alle 900 tegels eruit; aarde + split (soort grind dat goed blijft liggen) erin
  • Met een oprijstrook die ook toegankelijk is voor mindervaliden
  • Borders met biodiverse planten
  • 2 bomen voor schaduw
  • Zitplek (bank en 2 stenen) voor ontmoeting
  • Ruimte voor buurtbieb van Wijkraad Grunobuurt
  • Geveltuin bij het pand van SKSG Poolster
  • Het vergroende plein is voor iedereen toegankelijk, voor de kinderen van SKSG maar ook voor de buurtbewoners

Dit prachtige initiatief is een mooi voorbeeld van wat in samenwerking tussen de bewoners, SKSG en de Wijkraad tot stand kan worden gebracht met een plan dat alle aspecten van een aangename leefomgeving verbindt: ontstenen, vergroenen, sociaal, toegankelijk, met schaduw en biodivers. De aanvraag was in oktober en de realisatie vindt nu, een half jaar later, plaats. De planten en bomen worden deze week nog aangebracht. Zo spelen de kinderen van SKSG Poolster straks lekker buiten in een fijne, groene omgeving!

En natuurlijk heeft Luuk de 900 tegels die eruit moeten, aangemeld bij het NK Tegelwippen!

initiatiefnemer Luuk de Vries (l) en Aldith Huisma van SKSG
pleintje van SKSG Poolster vóór de groene make-over
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *