Zaterdag 20 maart vond in de Zeeheldenbuurt op initiatief van Sarah Willemsen, Renate Vergeer en Maartje ter Veen van de duurzaamheidscommissie de plantenuitdeelactie ‘Plant zoekt Plek’ plaats. Elk plantje was voorzien van een insteekkaartje waarop stond wat de bedoeling was. Daarnaast kregen buurtbewoners een flyer met meer uitleg over de duurzaamheidscommissie en de doelstellingen. Naast de plantjes die ze van de gemeente hadden gekregen, hebben ze ook zakjes met zonnebloemzaadjes uitgedeeld voor de kinderen in de wijk. Die strijden mee in de ‘zonnebloem challenge’ – wie heeft straks in september de grootste zonnebloem (zie vooral ook het filmpje hieronder)? Ondanks dat vanwege corona vooraf niet de publiciteit was gezocht, was het een groot succes en een mooi voorbeeld voor andere buurten.

Mooi vervolg
De actie leidde ook tot een mooi vervolg, want meerdere buurtbewoners gaven aan van plan te zijn een boomtuin te adopteren of een geveltuin te laten aanleggen. Er is dus echt iets in beweging gekomen. En na een rondleiding in de pluktuin in Kostverloren is de duurzaamheidscommissie geïnspireerd geraakt om iets dergelijks ook in de Zeeheldenbuurt te realiseren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *