Regentonnen-kortingsactie 2021

Op Goede Vrijdag (2 april)_start de gemeente Groningen voor het zesde jaar met de regentonnen-kortingsactie. Inwoners van de gemeente kunnen met een kortingsbon van € 17,50 een regenton naar keuze te kopen. Het bedrag wordt direct verrekend bij de kassa van de deelnemende winkels in Groningen, Haren en Meeden (waar houten-vatenhandel Meisner al vanaf het begin meedoet, zodat inwoners die een mooi eikenhouten exemplaar wensen, er daar eentje kunnen kopen). Met deze financiële tegemoetkoming stimuleert de gemeente haar inwoners om regenwater te gebruiken, vooral voor (meer) groene en bloeiende tuinen. De actie loopt dit jaar net als vorig jaar tot 1 december.

Gebruik ook regenwater en download hier de folder met de kortingsbon. Alle regenton-verkopende winkels in de gemeente Groningen doen weer mee: de logo’s staan op de folder, die ook bij de klantenservice van de deelnemende winkels ligt. Daarnaast zijn de folders verkrijgbaar bij de gemeente aan de Kreupelstraat, het Zuiderdiep en het Europapark. Zodra het weer kan, komen ze ook bij alle bibliotheken in de gemeente te liggen en een aantal wijkcentra.

NB: de korting geldt alleen bij aankoop in de winkel, niet bij een online bestelling!

9 antwoorden
 1. Eline Heikamp
  Eline Heikamp zegt:

  Hoi! Super toffe actie! Wij doen mee (: We vroegen ons alleen af hoe het nu werkt met de lockdown en het feit dat de korting alleen geldt bij aan koop in de winkel. Valt Click&Collect hier onder, of moet je een fysieke afspraak maken in de winkel? Weten jullie hier meer over? We horen graag, voordat we bestellen.
  Groet,
  Tomas & Eline

  Beantwoorden
  • ronaldkaatee
   ronaldkaatee zegt:

   Hallo Tomas en Eline,
   Zoals ik het had doorgekregen, moet je inderdaad een fysieke afspraak maken in de winkel (‘bij een online-bestelling -ook niet bij een afhaal-verzoek- geen korting, alleen bij aankoop in de winkel’).
   groeten, Ronald Kaatee

   Beantwoorden
 2. Bart Beijer
  Bart Beijer zegt:

  Bij Meisner in Meeden ging het in elk geval heerlijk Gronings: afspraak maken, ton uitzoeken, ding in de kofferbak, en plaatsen. Makkie!

  Beantwoorden
 3. Anke van den Brink
  Anke van den Brink zegt:

  Hallo, is het dit jaar ook weer, jullie kortingsactie? Ik ben een stukje aan het schrijven voor de Oosterpoort en wil het graag aan de lezers vertellen. En vanaf wanneer is de bon geldig en kan je ‘m ook digitaal laten zien? (wel zo duurzaam)
  Hoor graag van jullie! Anke

  Beantwoorden
  • ronaldkaatee
   ronaldkaatee zegt:

   Hallo Anke,
   Wat goed dat je daar iets over wil schrijven. Op dit moment weet ik niet veel meer dan dat de kortingsactie op vrijdag 15 april (Goede Vrijdag) weer van start gaat. Ik ga ervan uit dat de folder met de kortingsbon net als afgelopen jaar weer gedownload kan worden, maar of je die dan alleen maar digitaal in de winkel hoeft te laten zien weet ik niet. Dat vraag ik nog na.
   groeten, Ronald Kaatee

   Beantwoorden
   • Anke van den Brink
    Anke van den Brink zegt:

    hi Ronald, dankjewel voor je reactie. Wanneer weet je of de kortingsbonnen er weer zijn? Ik wacht liever even af met plaatsen van een artikeltje tot ik zeker de juiste informatie heb, snap je. Kan ik zelf iemand bellen/mailen om hier achter te komen? Vriendelijke groet, Anke

    Beantwoorden
    • ronaldkaatee
     ronaldkaatee zegt:

     Hallo Anke,
     Ik heb er even navraag naar gedaan, maar het is nog niet precies bekend wanneer de kortingsbonnen er weer zijn. Ik weet van andere jaren dat het tamelijk kort vóór de start van de actie is (Goede Vrijdag en die valt dit jaar op 15 april).

     Beantwoorden
  • ronaldkaatee
   ronaldkaatee zegt:

   Hallo Anke,
   Ik ben bang dat het dit jaar nog ouderwets uitprinten en invullen is, want digitaal is de bon nog niet geldig. Wel een goed idee voor volgend jaar!
   groeten, Ronald Kaatee

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *