Klimaatadapatatie Groningen organiseerde in de maanden november, december en januari 2021 de actie: ๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ป ๐—›๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐—š๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป en kwam letterlijk de vergroening in de provincie brengen. Per gemeente zijn er onder inwoners, ondernemers, scholen en zorginstellingen een tuiny forest, geveltuin, regenton en nog veel andere vergroen-oplossingen verloot. Dit alles onder het motto ‘grijs eruit en groen erin’.

Met deze actie wilde Klimaatadapatatie Groningen vooral aan gemeentes en de Provincie laten zien hoe makkelijk en leuk het is om werk te maken van klimaatadaptatie. Een lastig woord voor de meeste mensen, maar door het te koppelen aan vergroenen en te wijzen op de voordelen van meer groen zoals minder hitte, minder wateroverlast, minder fijnstof en minder lawaai wordt het lekker concreet.

De actie Vergroen Heel Groningen werd georganiseerd in samenwerking met Terra Winsum. In onderstaand filmpje is te zien hoe de leerlingen van Terra Winsum hun best doen om van deze actie een succes te maken. Naast enkele prijswinnaars komen onder andere ook de nieuwe Groene Burgemeester van Groningen Peter Bootsma en Carla Veldhuis, al vele jaren verbonden aan Steenbreek Groningen, aan het woord.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *