Kortingsactie regentonnen ook in 2020 weer enorm succes!

Er zijn vorig jaar maar liefst 1073 regentonnen met korting verkocht. Daarmee is voor het eerst de mijlpaal van 1000 doorbroken. De gemeente Groningen gaf ook dit jaar (tot 1 december – vanwege corona een paar maanden langer dan anders) een korting van €17,50 op de aanschaf van een regenton. Zij wilde met deze actie, die voor de vijfde keer plaatsvond, het gebruik van regenwater aanmoedigen. Nog niet eerder werd er zo massaal gebruikgemaakt van deze kortingsregeling. Natuurlijk gaan we in 2021 door met de actie. Die begint zoals gewoonlijk op Goede Vrijdag, dit jaar op 2 april. Meer informatie volgt tegen die tijd.

Jaarlijks valt er gemiddeld 847 millimeter neerslag in Nederland, dat is 847 liter op één vierkante meter. 2018, 2019 en ook vorig jaar waren (extreem) droge jaren. De gemeente Groningen noemt het daarom ‘erg zinvol’ om het regenwater dát valt, zoveel mogelijk op te vangen en te gebruiken. Regenwater is schoon en uitermate geschikt om de planten in de tuin water te geven. Omdat regenwater kalkvrij is, is het ook geschikt voor het wassen van ramen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *