NK Tegelwippen: Groningen tegen Leeuwarden

Wie haalt de meeste tegels uit de stad en vervangt deze voor groen? Op 30 maart start, als de coronamaatregelen het toelaten, het NK Tegelwippen dat tot 30 september duurt. In 2020 gingen tijdens de eerste editie van het NK Tegelwippen Amsterdam en Rotterdam de strijd aan. Dit jaar wordt het grootser, heel Holland wipt! Groningen doet mee en is gekoppeld aan Leeuwarden. Naast Groningen en Leeuwarden doen Oosterhout, Tiel, Haarlemmermeer, Breda vs. Tilburg en Amsterdam vs. Rotterdam al mee en dat worden er ongetwijfeld nog veel meer. Zorg vast dat je met je buren klaarstaat, want er is werk aan de winkel en voor één gemeente valt er zelfs de prestigieuze Gouden Tegel te winnen!

Sledemennerstraat na het weghalen van heel veel tegels

Een gemeente met meer inwoners kan makkelijker winnen bij een telling met het absolute aantal tegels. Daarom wordt het aantal gewipte tegels gedeeld door het aantal inwoners per gemeente.

Het NK Tegelwippen maakt deel uit van een reeks activiteiten die de komende twee jaar plaatsvinden, met als doel het vergroenen van tuinen. De activiteiten worden georganiseerd door een groot aantal groene organisaties. Zij hebben de handen ineengeslagen om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen – samen met de inwoners. Aangesloten organisaties zijn onder andere: Stichting Steenbreek, Tuinbranche Nederland, IVN, Samen Klimaatbestendig, vereniging GDO (Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling), Ons Water, Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, NL Greenlabel en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.


2 antwoorden
  1. M Visser
    M Visser zegt:

    Beste lezer, een jaar geleden zijn er tegels weggehaald aan de Paterswoldseweg ter hoogte van het Martini ziekenhuis (vlakbij de basisschool). Daar staan nu bloemen, maar er omheen liggen nog steeds veel tegels. Ook is er een plek aan de Paterswoldseweg waar bakstenen in de berm een soort oprit/verbinding met het fietspad vormen. Dat is meer naar de Laan Corpus den Hoorn (vlak bij het blauwe bord: Drachten/Hoogeveen?/Assen), dus tussen beide stoplichten (v Swietenlaan en Laan Corpus den Hoorn). Is het mogelijk dat in het kader van Tegelwippen op die 2 plekken tegels/stenen weggehaald worden? Ik zit in een groep die dat heel graag zou willen doen. Hartelijke groet, Marije Visser

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *