Plantage Goudenregenplein

Woensdag 4 november was een schitterende dag. Het Goudenregenplein baadde in de najaarszon. ‘Dit was de dag dat de cirkel, die op verzoek van een aantal bewoners door de gemeente is uitgegraven, beplant zou gaan worden’, vertelt Oosterparkwijkbewoonster en initiatiefneemster Petra Beekhuizen Khan. Dankzij de financiële ondersteuning van de Bewonersorgansatie Oosterpark en het gebiedsteam konden planten en bloemen gekocht worden. Stukje bij beetje mag het plein, een grasveld eigenlijk, vergroend worden. De bewoners gaan voor diverser groen, zodat het meer insecten en kleine dieren aantrekt.

De dag stond in het teken van samen. Petra: ‘Samen de handen uit de mouwen steken, samen aan iets werken. De verbinding voelen en samen iets moois creëren. Dat is zeker gelukt.’ Er kwamen met name veel kinderen op af die vol overgave de plantjes in de cirkel hebben gepoot. Dankzij woningcorporatie Nijestee was de actie ook een ludieke actie. Drie plantjes betekende gratis patat met een snack. Het was een heel geslaagde actie. “Een van de aanwezigen zei: ‘ik ga wel mijn plantjes in de gaten houden hoor’. Dat was precies het beoogde doel. Het is ons plein en daar gaan wij voor zorgen!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *