Brederoschool heeft nieuw groen schoolplein

De Brederoschool heeft een nieuw, klimaatadaptief schoolplein. Een paar aanpassingen zoals regentonnen, groenstroken, klimplanten, een vernieuwde moestuin en bomen zorgen al voor minder last van hitte, droogte en wateroverlast. De kinderen hebben zelf de ideeën voor het groene schoolplein aangedragen. Wethouder Glimina Chakor (GroenLinks) heeft het plein maandagmiddag 19 oktober geopend.

Het klimaatadaptieve schoolplein van de Brederoschool is een samenwerking tussen de gemeente Groningen, Dolmans Landscaping, Klimaatadaptatie Groningen en IVN Natuureducatie. De aanpak van het schoolplein is ook gefilmd voor het tv-programma de ‘Green Make Over’ waarin verschillende duurzame onderwerpen aan bod komen. Op zondag 13 december zal de uitzending te zien zijn op SBS6.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *