Meld je oprit aan voor een groene makeover!

De gemeente Groningen is dit najaar gestart met de pilot ‘Groene opritten’. Daarvoor zoekt de gemeente 10 deelnemers die hun versteende particuliere opritten (gratis!) willen laten omturnen tot een koelere, waterdoorlatende en liefst ook insectvriendelijke strook: stenen eruit, groen erin!

Dat kan op een aantal verschillende manieren: met gras, houtsnippers of ook met kiezels. Voor de helft of geheel bedekt met groen of juist gecombineerd met waterdoorlatende bestrating. Er is meer mogelijk dan je denkt. Bekijk het overzicht van de verschillende typen groene opritten, variërend van ‘donkergroen’ tot ‘lichtgroen’.

Vind jij nou ook dat dit anders kan en moet, en wil je de gemeente helpen dit uit te dragen? Heb jij nog zo’n betegelde oprit en ben je ook toe aan een koele, waterdoorlatende en bijvriendelijkere oprit/voortuin? Meld jouw oprit dan aan voor een groene makeover! Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de pagina ‘Vergroen je oprit’ van Groningen Klimaatbestendig.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *