Groene Burendag in Paddepoel

Wijkbureau Paddepoel organiseerde zaterdag 26 september de Groene Burendag. Geïnteresseerden konden een kijkje nemen en inspiratie opdoen in de prachtige tuinen van vijf wijkbewoners. Van insectvriendelijke tuinen tot groene daken, bezoekers konden alles bewonderen en volop vragen stellen. De buurtsafari startte met koffie en thee en informatie over klimaatadaptatie rondom het eigen huis. Ook werd er verteld over het succesvol opzetten van een groenedakenactie en de co-creatieplannen voor beplanting in de Plutolaan. Aan het einde van de route kon iedereen meehelpen met bollen poten. Alle deelnemers staken de handen uit de mouwen, en met goede moed hebben ze 3.000 bloembollen in de grond gestoken! Tenslotte kreeg iedereen een groen snoepzakje mee om thuis direct te kunnen beginnen met vergroenen.

Een zeer geslaagde middag, en hopelijk kan iedereen komend voorjaar nog meer genieten als prachtig Paddepoel in bloei komt te staan! De foto’s van Ingrid Werleman hieronder geven een mooie impressie van deze Groene Burendag. Meer informatie en foto’s (van Ingrid Werleman) vind je op www.wijkbureaupaddepoel.nl. De Groene Burendag is mede mogelijk gemaakt door Steenbreek Groningen.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *