Zoals we 6 juli al meldden zijn de bewoners van het pas gebouwde Ebbingekwartier aan de slag gegaan met het vergroenen van hun woonomgeving (zie ‘Groene glans’ in Ebbingekwartier). Omdat het Ebbingekwartier is gebouwd op het dak van een ondergrondse parkeergarage zijn de mogelijkheden voor vergroening beperkt. De bewoners vormden het clubje ‘EbbingeGroen’ en bekeken wat er allemaal wél mogelijk was, zoals geveltuintjes. 44 van de 90 huishoudens deden daaraan mee, zij bestelden in totaal 56 bakken (met een eigen bijdrage van 75 euro voor een grote gevelbak). Mark van Dijk, actief in ‘EbbingeGroen’: ‘De meeste mensen hebben er in de zomer meteen planten ingezet ondanks dat het plantseizoen al voorbij was.’ Met dank aan de gemeente. ‘Laurens Stiekema denkt graag creatief mee en vindt uitdagingen geen ramp’, ervaart mede-initiatiefnemer Tine Noorda. Zelf zegt de gemeentelijk groencoördinator over het Ebbingekwartier: ‘Deze in de basis versteende buurt is in een andere tijdgeest ontworpen en zou momenteel nooit meer zo gebouwd worden. Nu houden we overal rekening met klimaatadaptie. Door de geveltuintjes krijgt het Ebbingekwartier toch een groen aanzien, we denken met de bewoners na over verdere vergroening.’ Na de prachtige geveltuintjes die de kale straten sinds juli opfleuren, zijn er in overleg met de verhuurder ook al groene daken aangelegd op de schuurtjes van de huurwoningen. Er wordt nog nagedacht over vleermuiskastjes en regentonnen.
Dit is mede mogelijk gemaakt door Steenbreek Groningen.

Wilt u dit ook? Ga dan naar: gemeente.groningen.nl/geveltuin-aanvragen-of-boomtuin-adopteren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *