Operatie Steenbreek is in 2015 begonnen om wat te doen aan de negatieve effecten van verstening op de stedelijk natuur. Sindsdien zijn er landelijk, maar zeker ook in Groningen, heel wat tegels gelicht om plaats te maken voor verkoelend groen waar ook de biodiversiteit mee is gediend. En waarmee we beter zijn voorbereid op het veranderende klimaat. Maar dat er nog veel winst is te behalen, blijkt wel uit deze Versteningskaart Groningen, die alle bij Stichting Steenbreek aangesloten gemeenten deze week cadeau kregen van Cobra groeninzicht dat 20 jaar bestaat, ter gelegenheid van hun jubileum.

Wil je zelf ook aan de slag met je tuin? Op de pagina Tegel eruit, Plant erin van de gemeente Groningen vind je meer informatie en een contactformulier voor groene (buurt)initiatieven. Informatie over gevel- en boomtuinen vind je op de pagina Geveltuin aanvragen of boomtuin adopteren (een boomtuin kun je in de grond rond een boom maken). Maar wellicht kun je ook met je dak aan de slag. Op Subsidie groen dak aanvragen vind je daarvoor het aanvraagformulier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *