Vanwege de verbouwing van het Stadhuis aan de Grote Markt werkt het gemeentebestuur sinds begin maart vanuit het tijdelijke Stadhuis aan de Radesingel. Eind mei gaf wethouder Glimina Chakor het startsein gaf voor het vergroenen van de voorkant van het gebouw en vorige maand is ook het binnenterrein onder handen genomen. Dat betekent dat tegels zijn gelicht en beplanting is aangebracht. Maar niet alleen is er geplant, ook is er een insectenhotel gekomen, een regenton geplaatst en een regenpijp afgekoppeld, een wadi aangelegd en dat alles met hergebruikte materialen, waaronder gele steentjes uit de binnenstad. Het waterinfiltratiesysteem zorgt ervoor dat het regenwater de bodem van water voorziet en niet meer in de riolering stroomt.

Daar is nu een heel aardig filmpje van gemaakt, dat via het linkje is te bekijken. ‘Die binnenplaats was helemaal van steen. Er groeide niks, het was er ongezellig, het werd er bloedheet in de zomer en bij hevige regen stroomde het water er moeizaam weg’, vertelt Henk Mulder, projectleider bij Donker Groen. ‘Daarom hebben we in opdracht van de gemeente deze binnentuin gerealiseerd en vergroend.’

Klimaatadaptatie
Al deze maatregelen noemen we klimaatadaptatie; dat betekent dat we ons aan de nieuwe omstandigheden van het klimaat aanpassen. Net als de wethouder kan ook jij een kleine groene bijdrage leveren om de gevolgen van klimaatverandering te beperken. Kijk voor meer groene ideeën waar je zélf mee aan de slag kunt op groningenklimaatbestendig.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *