Binnenterrein tijdelijk Stadhuis vergroend

Nadat wethouder Glimina Chakor op donderdag 28 mei het startsein gaf voor het vergroenen van de voorkant van het tijdelijke Stadhuis aan de Radesingel is inmiddels ook het binnenterrein onder handen genomen. Dat betekent dat tegels zijn gelicht en beplanting is aangebracht. Maar niet alleen is er geplant, ook is er een insectenhotel gekomen, een regenton geplaatst en een regenpijp afgekoppeld, een wadi aangelegd en dat alles met hergebruikte materialen, waaronder gele steentjes uit de binnenstad. Het waterinfiltratiesysteem zorgt ervoor dat het regenwater de bodem van water voorziet en niet meer in de riolering stroomt. De foto’s geven vanuit verschillende standpunten een impressie van hoe het was (foto’s links- en rechtsboven) en hoe het is geworden.

Iedereen kan een kleine groene bijdrage leveren om de gevolgen van klimaatverandering te beperken. Kijk voor meer groene ideeën waar je zelf mee aan de slag kunt op groningenklimaatbestendig.nl. Op de website van Steenbreek vind je meer informatie over (de voordelen van) vergroening van je eigen omgeving.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *