Vorige week plaatste de gemeente 55 bakken voor geveltuintjes in het Ebbingekwartier. Dat gebeurde in de Grutmolen, Langestraat, Haverkampsdrift, Wallegang en Bloemsingel op initiatief van de bewoners. De gemeente leverde de bakken met aarde tegen een vergoeding en liet ze vastschroeven aan de cortexstaalplaten voor de huizen. Bewoners vulden de bakken zelf met bloeiende planten en zorgen voor het onderhoud.

Het Ebbingekwartier is een aardbevingsbestendig buurt op het dak van de ondergrondse parkeergarage Boterdiep. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor vergroening beperkt. De geveltuintjes geven het versteende Ebbingekwartier toch een groene glans.

Het plan ontstond anderhalf jaar geleden. Aanvankelijk omvatte het initiatief ook bessenstruiken en groene toegangsbogen tot de Grutmolen. Bessenstruik planten gaat niet vanwege de stenen, de verhuurder van de huurwoningen had bezwaren tegen de toegangsbogen. Bewoners en gemeente denken nog na over vogelhuisjes en verdere vergroening.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *