Steenbreek richt zich vooral op het vergroenen van versteende tuinen, maar elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen helpt natuurlijk. In de Groningse winkelstraten kom je niet veel groen tegen. Hopelijk komt daar de komende maanden verandering in. Klimaatadaptatie Groningen maakt zich samen met Floor Kuipers van SIMPL hard voor meer groen in Groningse winkelstraten. Als stimulans verzorgt de gemeente Groningen de aanleg van de gratis geveltuinen met behulp van een aannemer en subsidie. ‘Niets is leuker dan het Mediterrane gevoel in eigen gemeente te creëren door meer kleur en groen in de winkelstraten!’ zegt Floor enthousiast. Ze zet zich in de maanden juli en augustus in om zoveel mogelijk ondernemers te enthousiasmeren en biedt ondersteuning en hulp bij contact met de gemeente Groningen over de geveltuinen. Het plaatsen van de geveltuinen wordt gedaan door een aannemer: ‘Het enige wat van de ondernemers gevraagd wordt, is het plegen van onderhoud’.

In het kader van Klimaatadaptatieweek Groningen
Geveltuinen voor ondernemers is een initiatief van Klimaatadaptatie Groningen in samenwerking met SIMPL en de gemeente Groningen. Het is de start van een reeks initiatieven en activiteiten die worden georganiseerd onder de paraplu van Klimaatadaptatie Groningen. Klimaatadaptatie Groningen stimuleert bewustwording en actie rondom klimaatadaptatie. In dit kader wordt van dinsdag 19 t/m maandag 25 januari 2021 de Klimaatadaptatieweek Groningen georganiseerd en worden in de aanloop en tijdens deze week initiatieven en activiteiten opgezet in Stad en provincie.

Ondernemers uit de gemeente Groningen kunnen Floor Kuipers van SIMPL over geveltuinen mailen op: info@simplevents.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *