foto via GrunnGras

Op vrijdag 22 maart vorig jaar plantte wijkwethouder Carine Bloemhoff in de Adelheidstraat (Oranjebuurt) het eerste plantje van GrunnGras, een reeks speciaal door kunstenaar Martin Borchert ontworpen groene stoeptegels. De bewoners, gemeente, bijen en andere insecten zijn blij met het resultaat van de pilot. De straat oogt een stuk groener met sedum-, klaver- en tijmplantjes die de bewoners zelf verzorgen. ‘Een jaar na realisatie oogt de groene bestrating als groene kunst in de openbare ruimte’, schrijft de gemeente Groningen in een evaluatie. Thereza Langeler van het Dagblad van het Noorden schreef er een mooi artikel over (17 juni).

foto Martin Borchert

Nieuwbouw of renovatie? Groene tegels erin
De gemeente staat ervoor open om ook in andere wijken groene tegels te plaatsen. Voorwaarde is wel dat er al een herinrichting of nieuwbouw is gepland om zo de kosten van de plaatsing van de groene tegels te beperken. Het contactformulier voor groene initiatieven vindt u hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *