De temperaturen lopen op en dat is extra te merken in de versteende delen van de stad. Groen helpt tegen deze hitte-eilanden. Op initiatief van wethouder Glimina Chakor zijn daarom aan de voorkant van het tijdelijk Stadhuis aan de Radesingel borders aangelegd met planten. De gemeente heeft de tegels eruit gehaald en hergebruikt voor de borders. Ook het binnenplein achter het gebouw ondergaat de komende tijd een vergroening. Hier komt een waterinfiltratiesysteem waardoor het regenwater de bodem van water voorziet en niet meer in de riolering stroomt. Op het binnenplein ruimt de gemeente ook plek in voor regentonnen en een geveltuin. Op donderdag 28 mei verrichtte Chakor zelf de opening van het voorterrein.

Net als de wethouder kan iedereen zo een kleine groene bijdrage leveren om de gevolgen van klimaatverandering te beperken. Kijk voor meer groene ideeën waar je zelf mee aan de slag kunt op groningenklimaatbestendig.nl. Op de website van Steenbreek vindt u meer informatie over (de voordelen van) vergroening van uw eigen omgeving.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *