Maandag 25 mei is de nieuwe website klimaatadaptatiegroningen.nl van start gegaan met veel informatie over projecten, nieuws en wat je zelf kunt doen. Het is de grootste uitdaging van de 21e eeuw: de verandering van het klimaat. We merken het allemaal. Wateroverlast, hitte, droogte en verzilting zijn gevolgen die groeiende impact hebben op ons dagelijkse leven. Het is belangrijk dat we ons aanpassen aan deze veranderingen. Maar wat kunnen we doen? En hoe pakken we dat aan? Belangrijk is dat we ons leren aanpassen. Dit doen en kunnen we alleen sámen. Met elkaar maken we onze eigen leefomgeving veilig en leefbaar, nu en voor de toekomst. Adaptatie betekent letterlijk ‘aanpassing’. Klimaatadaptieve oplossingen zijn oplossingen die ons helpen onze eigen leefomgeving veilig en leefbaar te houden. Groningen werkt met aangrenzende provincies hard aan internationaal toepasbare klimaatadaptieve oplossingen. Samen met gemeenten, bedrijven, (kennis)instellingen en natuurlijk: haar inwoners! Klein of groot, jong of oud: we dragen allemaal een steentje bij.

Klimaatadaptatieweek Groningen
De beweging naar een klimaatbestendige samenleving krijgt onder andere vorm door middel van de Klimaatadaptatieweek Groningen die plaats vindt van 19 t/m 25 januari 2021. In aanloop naar deze week worden in het najaar van 2020 meerdere digitale (en waar mogelijk fysieke) evenementen, projecten en activiteiten georganiseerd.

Inwoner acties zoals Steenbreek
Iedereen kan een bijdrage leveren om eigen leefomgeving klimaatbestendig te maken en houden. De maatregelen zijn vaak eenvoudig, door kleine aanpassingen rondom eigen huis en tuin. Grofweg geldt: hoe meer groen en hoe minder tegels, des te klimaatbestendiger. Vang bijvoorbeeld regenwater op of begin je eigen moestuin! Pak aan om zelf aan de slag te gaan – doe mee met Steenbreek!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *