De gemeente begon afgelopen week met het vergroenen van het pleintje tussen de Sledemennerstraat en de Westerbinnensingel. Het gaat om een initiatief van bewoners om naast de bestaande tuin nog een parkje aan te leggen. Het plein bestaat nu uit stenen. De gemeente gaat gras, struiken en een heg aanleggen. De bewoners zorgen voor het onderhoud. Ze klopten zelf aan bij het gemeentelijk gebiedsteam Centrum. Omdat de buurt het initiatief omarmt, wil de gemeente het graag mogelijk maken. Ook past de vergroening in Operatie Steenbreek waarbij stenen plaatsmaken voor groen. Dat is goed tegen hitte door klimaatverandering, leidt tot een grotere rijkdom aan planten en dieren en zorgt voor betere waterafvoer. En is natuurlijk veel mooier.

Wilt u dit ook? Ga dan naar: gemeente.groningen.nl/tegel-eruit-plant-erin

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *