In september kwam Joep in Ruischerwaard wonen. Het viel hem op dat er niet zo veel groen in de wijk was te zien en dat ook rondom zijn eigen huis wel erg veel stenen lagen. Begin dit jaar benaderde hij de gemeente met de vraag of hij geholpen kon worden bij zijn plan om tegels uit zijn tuin te verwijderen en groen aan te planten. Uiteraard was dit verzoek niet aan dovemansoren gericht en al snel werd afgesproken dat de gemeente voor de afvoer van de tegels zou zorgen. Inmiddels zijn de tegels er al uit en kan het aanplanten van groen beginnen. In het midden van de tuin komt een boom met planten en langs de schutting komen ook nog planten met daarnaast een grote moestuinbak, waarvoor ook tegels zijn weggehaald zodat ook daar het regenwater weg kan.

Zelf ook aan de slag met het vergroenen van je tuin? Klik dan hier voor meer informatie over Operatie Steenbreek. Goed voor de waterafvoer, biodiversiteit en tegen hittestress. Alle kleine beetjes helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *