Donderdag 23 april organiseren Stichting Steenbreek en Vakblad Groen het Klimaat webinar. Doe je mee?

We werken de afgelopen weken allemaal noodgedwongen vaker thuis. En het zal vast niemand zijn ontgaan dat we ondanks de coronacrisis wel enorm mogen genieten van een warme start van de lente en prachtige blauwe luchten.

Tijdens dit webinar praat Steenbreek ambassadeur Margot Ribberink je in ongeveer 15 minuten bij over wat de invloed van de coronacrisis op het weer is en wat deze periode van minder CO2 en fijnstof ons laat zien. Maar ook over de afgelopen 2 jaar waarin we te maken hebben gehad met extreme droogte en warmte alsook heftige hoosbuien. Ondanks alles wat nu speelt rondom het coronavirus moeten we ons nog steeds voorbereiden op het extreme weer, onder andere door middel van vergroening, regenwaterafkoppeling en waterberging.

Daarna is Petra Schoon (Cobra Groeninzicht) aan het woord. Zij vertelt in ongeveer 15 minuten meer over het gebruik van de hittestresskaarten die speciaal voor deelnemende gemeenten aan Steenbreek sinds kort op ons intranet zijn te vinden. Hoe kun je deze kaarten op de juiste manier benutten om te zorgen voor vermindering van hittestress binnen je gemeente? Wat is nu echt het effect van meer groen en bomen in de openbare ruimte? Is het van belang dat bewoners ook in eigen tuin een bijdrage leveren met meer groen om hittestress te voorkomen?

Meld je vandaag nog aan voor het webinar van Stichting Steenbreek en Vakblad Groen over Klimaat en praat met ons mee!

Praktische gegevens
Datum: donderdag 23 april 2020
Tijd: 10.00 tot uiterlijk 11.00 uur
Deelname is gratis (limiet van 100 personen: log 23 april op tijd in om erbij te zijn!)
Aanmelden: via deze link
Medium: Webex. Je ontvangt woensdag 22 april via e-mail een aanmeldlink en technische instructies
Na afloop van het webinar delen wij de presentaties en bestaat de mogelijkheid om de beelden terug te kijken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *