Steenbreek op het schoolplein

Zoals op de foto goed is te zien zijn de basisscholen de Meander (openbaar) en de Rietzee (christelijk) in de Rietdiepwijk rijkelijk voorzien van stoeptegels. De leerlingen wilden graag meer groen op hun schoolplein, zodat er meer ‘beestjes’ op het schoolplein zouden komen (letterlijk citaat uit de aanvraag) en meer schaduw. De juffen Marieke en Nynke namen daarom contact op met Steenbreek Groningen.

In goed overleg werd er een plan opgesteld waarbij er op het schoolplein een laurierbos zou komen en 20 tronken (geknotte bomen) bij het voetbalveld. Groenvoorzieningsbedrijf Donkergroen (verbonden aan Steenbreek) zorgt voor de uitvoering en verbetert en passant ook nog het voetbalveld zodat er straks het hele jaar door op gespeeld kan worden.

De feestelijke opening stond gepland voor de Koningspelen op 17 april, maar om begrijpelijk redenen kan dat feest nu niet doorgaan. Wellicht komen we later dit jaar nog eens terug om te kijken wat het resultaat is geworden.
Heeft u ook een groen idee? Ga naar: tegel-eruit-plant-erin

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *