Op de foto is te zien hoe het nieuwe huis van Stefan en Mirjam uit Haren is opgeleverd met een prachtig groen dak en hoe goed dat samengaat met zonnepanelen. Bij nieuwbouw is verduurzaming natuurlijk wat makkelijker, maar ook bij bestaande huizen is veel mogelijk. Investeren in een groen dak is om een heleboel redenen een verstandige beslissing. Een groen dak:

  • gaat minstens twee keer zo lang mee als een gewoon dak, omdat het zonlicht het dak niet aantast;
  • houdt zomers de warmte buiten;
  • slaat regenwater op en zorgt er zo voor dat het riool minder belast wordt tijdens regenbuien;
  • gaat goed samen met zonnepanelen en verhoogt het rendement van die panelen;
  • is goed voor de biodiversiteit;
  • bindt fijnstof.

Je kunt niet alleen het dak van je huis vergroenen, maar ook bijvoorbeeld het dak van je (fietsen)schuur. Vanaf 6 m2 tot 100 m2 geeft de gemeente Groningen een subsidie van 30 euro per m2. Boven de 100 m2 neemt het subsidiebedrag per m2 af, de regeling geldt tot maximaal 1000 m2. Zie hier voor meer informatie.

G

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *