Voor de bewoners van het Beno Marinus Schoutenplein kan de lente niet vroeg genoeg beginnen. Zaterdag 29 februari hebben ze samen onder het genot van een hapje en een drankje bloembollen geplant en planten in bakken gezet om zo de officiële opening van hun vergroende plein te vieren. De initiatiefnemers Hilde, Hebe en Nynke schakelden Steenbreek Groningen in waarna samen met Lefier een groen plan is bedacht. Technisch onderzoek wees eind 2019 uit dat het draagvlak van de onderliggende parkeergarage voldoende is. De hoveniers van Donker Groen hebben vervolgens in een paar dagen tijd het plan uitgevoerd. Het plein is van een versteende grijze vlakte:

Beno Marinus Schoutenplein vóór de make-over

omgetoverd in een plek waar het goed toeven is:

Beno Marinus Schoutenplein ná de make-over

Niet alleen oogt het veel warmer, het helpt ook nog eens tegen te veel hitte op hete dagen en bevordert de waterafvoer op natte dagen. Het zal de onderlinge sociale contacten ongetwijfeld bevorderen. Tijdens de opening zijn de bewoners ook gestart met een tuinapp-groep om te overleggen over zaken als onderhoud en water (uit de eigen regenton) geven.

Wilt u uw omgeving ook groener maken? Neem contact met ons op via: https://gemeente.groningen.nl/tegel-eruit-plant-erin

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *