Wegens de corona-crisis gaat de informatieavond niet door.

Het klimaat verandert. Regenbuien nemen toe in aantal en worden intenser. De temperatuur stijgt. Met groene tuinen en daktuinen kunnen we ons voorbereiden op klimaatverandering. Het verstenen van tuinen, trend in de afgelopen jaren, en toename van bebouwing veroorzaken wateroverlast, verhoging van de temperatuur en achteruitgang van de biodiversiteit. Groene tuinen en daktuinen zijn een eenvoudige oplossing om deze nadelige gevolgen tegen te gaan. Ook de leefomgeving van je wijk kun je verbeteren door het aanleggen van groen.

Tijdens deze avond informeren we je over het inrichten van groene tuinen, groene daken en de groenparticipatieprojecten van de gemeente Groningen. Wat is het belang van een groene tuin en wat zijn de voordelen van een groen dak? Hoe zorg je ervoor dat vogels, bijen en vlinders je straat weten te vinden? Hoe helpt de gemeente bij het vergroenen van de leefomgeving? Welke mogelijkheden zijn er voor jou?


Sprekers tijdens deze avond zijn:
Petra Mooi van de gemeente Groningen. Zij vertelt hoe de gemeente je kan helpen bij het vergroenen van jouw leefomgeving, over de groenparticipatie-projecten en de subsidiemogelijkheden in de gemeente.
Liekel Boer, eigenaar van GrunnDak. Liekel is sinds vier jaar actief bezig met advies, aanleg en onderhoud van daktuinen.
Wout Veldstra, voorzitter en oprichter Stichting Steenbreek. De stichting viert dit jaar haar eerste lustrum. Het doel van de stichting is het vergroenen van de leefomgeving.
Rixt van Gosliga eigenaar van tuinadviesbureau De Korenbloem, tuinen met visie. Voor Rixt is het onder de aandacht brengen van de meerwaarde van groen, de rode draad binnen haar bedrijf.

Wanneer? Woensdag 18 maart van 19.30 tot 21.30 uur
Locatie? Raadhuisplein 10 in Haren
Aanmelden kan bij Rixt van Gosliga: info@dekorenbloemtuinen.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *