Op het Rode Weeshuisplein, een plek waar vroeger een weeshuis stond en waar restanten zijn gevonden van boerderijen uit de 5e en 6e eeuw, zijn gisteren twaalf grote plantenbakken geplaatst. De bewoners hadden samen met een hoveniersbedrijf een groenplan gemaakt. Met hulp van woningbouwvereniging Lefier en Operatie Steenbreek (die de beplanting leverde) kon deze wat verscholen plek midden in de stad een beetje groener worden gemaakt. Onder het genot van een kopje snert hebben ruim 40 bewoners het eindresultaat bewonderd. De groencommissie van de bewoners zorgt vanaf nu voor het onderhoud en bewateren van de planten.

Het plein is overdag voor iedereen toegankelijk, dus ga er gerust eens kijken.

Heeft u ook een idee om uw straat, buurt of wijk te vergroenen? Klik dan hier en neem contact op met de gemeente Groningen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *