Het pleintje aan de Vaargeul in Lewenborg was een beetje kaal. Dat kon iedereen zien, maar een bewoner maakte er werk van. Hij wilde het groener, uitnodigender om er te gaan zitten en misschien even een praatje te maken met een buurtgenoot. Goed voor de sociale contacten en bovendien is meer groen goed voor de biodiversiteit (alle beetjes helpen!) en gaat het zomers hittestress tegen.

De bewoner zocht draagvlak bij de buren. En die waren het ermee eens. Daarna zocht hij contact op met Steenbreek Groningen en toen ging het snel. Via de groencoördinator van de gemeente Groningen gingen de tegels eruit en kwamen planten erin. Op de beide foto’s ziet u de kale oude en de groene nieuwe situatie.

Heeft u ook een groen idee voor uw straat, buurt of wijk? Klik dan hier en neem contact op met de gemeente Groningen.

van kaal…
naar groener
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *