foto: Martin Borchert

GrunnGras is bedacht en ontworpen door beeldend kunstenaar Martin Borchert. Kern van zijn idee is om op plekken waar verharding niet nodig blijkt, groene bestrating aan te leggen.

Tegels of klinkers waarin planten de ruimte krijgen om te groeien. Groen en minder bestrating brengt verkoeling, water kan bij hoosbuien veel beter wegtrekken en het zorgt voor een gezonder leefklimaat in de stad. Voor de pilot in de Adelheidstraat zijn de tegels uit de straat gehaald, bewerkt en teruggelegd. Hierdoor zijn geen nieuwe grondstoffen gebruikt en is bespaard op energie voor productie en transport.

Neem deel aan deze fietstour (eigen fiets), verzamelen doen we voor het Grand Theatre op vrijdag 1 november om 14.00 uur en zaterdag 2 november om 11.00 uur. Deelname is gratis, de fietstocht duurt ongeveer 90 minuten.
Aanmelden kan hier.

Via deze link komt u bij een filmpje over de pilot in de Adelheidstraat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *