Donderdag 10 oktober houdt de Buurtvereniging Zeeheldenbuurt een info-avond over vegetatiedaken. De bedrijven ‘Daktuinen’ en ‘Grunndak’ vertellen hoe dat wordt aangepakt en er op verschillende manieren uit kan gaan zien. Er zal ook uitleg worden gegeven over de subsidieregeling (eigenaren kunnen een flinke subsidie krijgen bij de aanleg van een vegetatiedak). Als we samen met de buren aan de slag gaan is er veel mogelijk. De gemeente wil de aanleg van vegetatiedaken stimuleren. Het riool krijgt dan minder piekbelasting (door de klimaatverandering krijgen we steeds meer te maken het hoosbuien), het is goed voor de biodiversiteit en het biedt een fijnere woonomgeving!

Waarom meedoen?
* De dakbedekking gaat langer mee.
* Onder het vegetatiedak blijft het ’s zomers koeler.
* Voor omwonenden ziet het er leuk uit.
* Het is goed voor de biodiversiteit (o.a. voor bijen).
* Je hebt er vrijwel geen omkijken naar.
* De gemeente helpt met een flinke subsidie.

Hoe laat en waar?
19.30 Parochiezaal Kerk, Witte de Withstraat 2
mail: groenedaken@zeeheldenbuurt.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *