Doe je ook mee? Een groene bloeiende tuin met weinig stenen en vooral veel groen!
Het klimaat verandert. Regenbuien nemen toe in aantal en worden intenser. De temperatuur stijgt. Groene tuinen en daktuinen zijn een eenvoudig oplossing om ons voor te bereiden op klimaatverandering. Het verstenen van tuinen, trend in de afgelopen jaren, en toename van bebouwing veroorzaken wateroverlast, verhoging van de temperatuur en achteruitgang van de biodiversiteit. Groene tuinen en daktuinen zijn een eenvoudig oplossing om deze nadelige gevolgen tegen te gaan. Ook de leefomgeving van je wijk kun je verbeteren door het aanleggen van groen.

Tijdens deze avond informeren we je over het inrichten van groene tuinen, groene daken en de groenparticipatieprojecten van de gemeente Groningen. Wat is het belang van een groene tuin? Wat zijn de voordelen van een groendak? En hoe zorg je ervoor dat vogels, bijen en vlinders je straat weten te vinden? Hoe helpt de gemeente bij het vergroenen van de leefomgeving. Welke mogelijkheden zijn er voor jou?

Sprekers tijdens deze avond zijn:

Marc Remijn/Petra Mooi van de gemeente Groningen. Zij vertellen hoe de gemeente je kan helpen bij het vergroenen van jouw leefomgeving, over de groenparticipatie-projecten en de subsidiemogelijkheden in de gemeente.

Liekel Boer, eigenaar van Grunndak. Liekel is sinds vier jaar actief bezig met advies, aanleg en onderhoud van daktuinen.

Rixt van Gosliga eigenaar van tuinadviesbureau De Korenbloem, tuinen met visie. Voor Rixt is het onder de aandacht brengen van de meerwaarde van groen, de rode draad binnen haar bedrijf.

Wanneer? Woensdag 2 oktober van 19.30 tot 21.30
Locatie? ’t Vinkhuys, Diamantlaan 94, Vinkhuizen

Aanmelden kan bij Rixt van Goslinga: info@dekorenbloemtuinen.nl.

Kijk voor een vervolgcursus op de informatieavond die op 10 oktober start op dekorenbloemtuinen.nl.0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *