Op 20 oktober organiseert de Natuur en Milieufederatie Groningen samen met de gemeente Groningen in De Biotoop in Haren het Appelfeest. Operatie Steenbreek staat er ook, met de actie: Plant voor een Tegel. Deze keer de Appelbes ( Aronia). De Appelbes is een plant met in het najaar eetbare bessen, rijk aan vitamine C, waar merels en lijsters dol op zijn. Het is een drachtplant, die met witte bloemen bloeit in het voorjaar en veel nectar levert. Honingbijen en vlinders weten ze goed te vinden.
Zolang de voorraad strekt kun je 20 oktober in De Biotoop vanaf 11.00 een tegel inruilen voor deze fraaie plant, per persoon één tegel.

Kijk voor meer informatie over het Appelfeest hier.


2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *