In maart werd de eerste straat met GrunnGras tegels in gebruik genomen.

GrunnGras, de proef met de ‘groene’ stoeptegels in de Adelheidstraat in de Oranjebuurt, doet het goed. In de uitsparingen in de tegels bloeit op dit moment de sedum en bijen en hommels vliegen er van bloem naar bloem. Groene stoeptegels zijn goed voor vlinders, bijen en mensen, voor afvoer van overtollig regenwater, het is hergebruik, ze gaan de opwarming van de stad tegen én ze zien er leuk uit. Harry Bos, bewoner van de Adelheidstraat, wilde met zijn buren de straat vergroenen. Kunstenaar Martin Borchert zocht een plek om zijn groene stoeptegels uit te proberen en de gemeente wilde ondersteunen. Kwam alles mooi bij elkaar! In maart evalueren alle partijen de proef en kijken ze naar een eventueel vervolg. Bekijk ook het filmpje waarin Borchert langs de plantjes loopt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *