Tegel eruit, tuin erin: ongekend succes!

Bron: Groninger Gezinsbode

GRONINGEN Mark Remijn heeft het zweet op de neus. Het is pas twaalf uur en hij is al schoon door zijn vlinderplanten, bessenstruiken en en vuurdoorns heen. ,,Ik had er tweehonderdvijftig meegenomen. Die waren binnen de kortst mogelijke keren weg”, zegt hij met een mengeling van verbijstering en blijdschap.

Wat wil het geval. In Groningen is al geruime tijd Operatie Steenbreek aan de gang. Een burgerinitiatief waarmee Stadjers ander Stadjers willen verleiden om minder tegels in de tuin te leggen. Heeft allerlei voordelen: de stad warmt minder op, het hemelwater wordt beter afgevoerd en sowieso is groen beter voor de natuur dan tegels.

Foto: Bram Hulzebos

Op de Groei&Bloei-beurs die zaterdag op de stoep bij het Vinkhuys in Groningen wordt gehouden staat dus ook Mark Remijn die Steenbreek ondersteunt vanuit de gemeente Groningen. Iedereen die een tuintegel inlevert, mag een plant mee naar huis nemen. Remijn staat wel vaker op dit soort evenementen met deze actie, vertelt hij, om voor de zoveelste keer onderbroken te worden door iemand die met een tegel zeult en vraagt waar hij een plantje kan krijgen. Soms moet hij de de klok vooruit kijken op dit soort evenementen en is hij blij als er tien mensen een tegel inleveren. Maar zaterdag is het een gekkenhuis. Een gestage stroom van bezoekers met tegels dient zich aan. De plantjes die Remijn had meegenomen zijn allang op. ,,Gelukkig helpen de standhouders me uit de brand.”

Eerder in de week plaatste hij een oproepje op de Facebookpagina van de gemeente Groningen. ,,Dat bericht is geloof ik 90.000 keer gezien, maar dat het vandaag zo druk zou worden, had ik niet voorzien. Ja, mevrouw u kunt naar de pompoenmevrouw de tomatenmensen of naar Tuin in Stad om een plantje uit te zoeken.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *