Goede voornemens, heb jij ze dit jaar nog op tuingebied?

Hier een verslagje van een onttegelactie in Beijum Groningen.

Silla: “In maart 2015 betrokken we een huis waar nog heel veel aan moest gebeuren. Daarnaast waren zowel voor- als achtertuin volledig betegeld. Na 1,5 jaar klussen, waarin we ‘het plein’ voornamelijk als bouwstortplaats gebruikten en een zandbakje voor de peuter hadden gemaakt, konden we het niet meer aan. De verbouwing werd tijdelijk stil gelegd en in de herfst van 2016 onttegelden we met hulp van vrienden en familie de achtertuin. Hoera! Een groot deel van de stenen gebruikten we om verhoogde borders mee te maken. We kochten onze tuingrond, plantjes, stekken en zaden lokaal en biologisch, zodat ook de insecten van onze tuin kunnen profiteren! Tips ontvingen we van ecologische hoveniers en tuinontwerpers en natuurlijk ook via de Groningse tv-serie GoudGroen (terug te zien op YouTube!). Zie ook hieronder voor het fotoverslag.