Meeuwerderweg na hevige regenval enige jaren terug

Het klimaat verandert. Regenbuien nemen toe in aantal en worden intenser. De temperatuur stijgt. Groene tuinen en daktuinen zijn een eenvoudige oplossing om ons voor te bereiden op klimaatverandering. Trinette Janssen, buurtbewoner van de Oosterpoort Groningen organiseert daarom een informatieavond over dit onderwerp op dinsdagavond 17 april om 20.00 uur in het Poortershoes aan de Oosterweg.

Het verstenen van tuinen, trend in de afgelopen jaren en toename van bebouwing veroorzaken wateroverlast, verhoging van de temperatuur en achteruitgang van de biodiversiteit. Groene tuinen en daktuinen zijn een eenvoudig oplossing om deze nadelige gevolgen op te lossen.

Tegels eruit, tuin erin
Tuinieren hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Een versteend hoekje van de tuin vergroenen kan een groot verschil maken. Door het inrichten van tuinen met volop ruimte voor groen geniet u bovendien van ‘natuur dichtbij huis’.  De aanleg van daktuinen wordt door de gemeente Groningen gesubsidieerd.

Sprekers
Op de bijeenkomst sprekene Henk Veenstra en Rixt van Gosliga. Henk Veenstra is eigenaar van Veenstra Daktuinen en houdt zich sinds 1999 bezig met advies, aanleg en onderhoud van daktuinen.
Rixt van Gosliga is eigenaar van tuinadviesbureau De Korenbloem, tuinen met visie. Voor Rixt is het onder de aandacht brengen van de meerwaarde van groen de rode draad binnen haar bedrijf.

Praktische informatie
Deelname is gratis en opgave niet nodig. Het Poortershoes zit aan de Oosterweg 13 te Groningen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *