Achter het Hoofdstation komt een tijdelijke natuurtuin van 1000 vierkante meter. Een aannemer is deze week begonnen met de voorbereidingen. De natuurtuin ligt straks achter de noordzijde van de Parkweg, vlakbij de Achterweg. In het zuiden van de stad is de laatste tijd veel groen verdwenen. Bijvoorbeeld door werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Dit verdwenen groen wordt later in het project gecompenseerd. Met de tijdelijke natuurtuin krijgen met name vleermuizen maar ook vogels, egels, vlinders en bijen een grotere kans om in dit gebied te blijven. In de natuurtuin komen takkenwallen, inheemse bomen en struiken en een bloemenweide.

Binnen vijf jaar wordt dit gebied ontwikkeld. Dan verdwijnt de Natuurtuin hier weer. Naast de natuurtuin wordt een pand gesloopt. Daarom is de natuurtuin niet openbaar toegankelijk voor het publiek. Wel zijn er plannen om in de natuurtuin rondleidingen te geven. De aanleg van de natuurtuin is mede mogelijk gemaakt door Operatie Steenbreek Groningen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *